středa 8. prosince 2021

Model klub Hať pořádal letecké soutěže, drakiádu i modelářský kroužek

 

Vážení přátelé, rok se pomalu chýlí ke konci a nastává čas bilancování. Nebudeme vás ve vánočním čase zdržovat sumarizací a naplněnými cíly. O všech našich aktivitách jste se mohli dočíst na Facebooku nebo na našich stránkách. 

Ve stručnosti si dovolíme připomenout, že jsme v roce 2021 pořádali oblíbené závody motocyklů Retro Chrchel a Drakiádu Model klubu Hať, které se zúčastnilo více než 180 dětí.

Na klubové, letecké, scéně jsme pořádali modelářské soutěže v přesnosti přistání a na letišti se uskutečnila soutěž obřích akrobatů v kategorii RCAS/F3M. Vrcholem celé sezóny pro nás byla celorepubliková letecká soutěž ultralehkých letadel s názvem Navigační pohár Petra Tučka, kterou jsme na haťském letišti, díky Martinovi Mikolajkovi, hostili již potřetí. Dále na letišti proběhla soutěž v přesnosti přistání ultralehkých letadel.

Tradičně 21 rokem, pod vedením předsedy Model klubu Hať Günthera Gajdy, probíhá na Základní škole v Hati modelářský kroužek. V letošním roce jsme také pro děti ze základní školy zorganizovali vzdělávací výlet do historického muzea v Chuchelné.

Za podporu Model klubu Hať při organizování akcí, drakiády a modelářského kroužku děkujeme všem 68 členům Model klubu Hať, obci Hať a Základní škole v Hati - obzvlášť paní ředitelce Ritě Sobkové. Dále děkujeme Martinu Kusynovi a Kamilovi Bančíkovi za fotografie z akcí. V neposlední řadě děkujeme všem příznivcům Model klubu Hať za podporu a bohatou návštěvnost našich akcí.

Závěrem vám, vážení přátelé, přejeme klidné prožití vánočních svátků, mnoho zdraví a šťastný vstup do nového roku!