úterý 23. března 2010

2.ročník 1.Haťské RCA

Soutěž se konala dne 8.3.2008 na letišti Našeho klubu s velkým nadšením všech účastníků. Dokonce přijel i soutěžící z Model klubu Varnsdorf, až ze severního okraje Čech. Dále se účastnili piloti z Našeho mateřského klubu a piloti z Model klubu Ikarus Ostrava. Soutěž navštívilo i velké množství diváků ze všech koutů Moravskoslezského kraje.

Celá akce byla doplněna alespoň malým občerstvením a množstvím dobré nálady. V průběhu soutěže panoval mírný vítr a slunečné počasí bylo střídáno menšími i většími obláčky. Létalo se na severní straně, tudíž bodovači nemuseli trpět v záři slunečních paprsků a podmínky byly podle mého názoru korektní a pro všechny piloty stejné. Někteří piloti byli znevýhodněni menšími stroji, kterým dělal i mírný vítr menší potíže, s nimiž se ale piloti popasovali výtečně, o tom svědčí i výsledková listina. Tento ročník byl mimo jiné zaznamenán i profesionální kamerou z Tv Hlučínsko (záznam je možno najít v Odkazech), a také kamerou Naší obce. Fotografie ze soutěže jsou umístěny ve Fotogalerii.

Tímto bych chtěl poděkovat všem účastníkům soutěže, ale hlavně organisátorům a bodovačům, jejichž práce byla velmi náročná a patří jim VELKÝ DÍK. Těšíme se na další ročník, snad v ještě hojnějším počtu.

Letiště Modelklubu Hať

Číslo soutěže: 901 – dle kalendáře SMČR pro rok 2007
Datum soutěže: 8.3.2008
Místo konání: Letiště Model klubu Hať
Pořadatel: Model klub Hať – modelářký klub č. 432
Kategorie: RCA soutěž
Bodovači: Matula Ondřej, Jakubowski Milan, Babulák Tomáš