čtvrtek 19. září 2019

Aktivity Model klubu Hať baví děti, modeláře i širokou veřejnost


Aktivity Model klubu Hať baví děti, modeláře i širokou veřejnost

Závodů motocyklů Retro Chrchel 2019 se zúčastnilo 57 závodníků
Patnáctého června pořádal Model klub Hať závody motocyklů do 50 ccm s názvem Retro Chrchel 2019. Letošního ročníku se zúčastnilo 57 závodníků. Z toho bylo 13 dětí, které soutěžily ve své dětské kategorii. Principem závodu byl pravidelný průjezd dvou kol závodní trati, která byla vysečena v trávě. Hodnotil se nejmenší rozdíl obou časů, přičemž závodníci si za jízdy nemohli kontrolovat svůj soutěžní čas. Závod se těšil velké divácké účasti. Na závěr celé akce proběhla spanilá jízda takřka šest desítek motocyklů. Věříme, že soutěžící i přítomní diváci si užili příjemné odpoledne.


Výsledky Retro Chrchel 2019
Kategorie děti                                                         Kategorie dospělí
1. Šimon Gajda                                                          1. Marek Reinlein
2. Martin Janiš                                                           2. Lukáš Volný
3. Linda Návratová                                                   3. Adam Barilič
Kompletní výsledky včetně fotogalerie naleznete na stránkách www.modelklubhat.blogspot.com a na www.facebook.com/modelklubhat/. Za fotografie děkujeme Martinovi Kusynovi.

Retro Cyklo 2019 proběhlo ve znamení cyklistické vyjížďky
O víkendu 17. a 18. srpna proběhl na letišti tradiční Modelkemp 2019. Jednalo se o setkání místních i přespolních modelářů a příznivců letectví. Součástí Modelkempu bylo také druhé setkání seniorské skupiny modelářů Model klubu Hať.

V rámci Modelkempu se uskutečnila cyklistická vyjížďka s názvem Retro Cyklo 2019. Závod, oproti minulým ročníkům, probíhal v odlišném charakteru. Místo jízdy zručnosti se účastníci akce Retro Cyklo vypravili na spanilou vyjížďku, jejímž cílem byla hráz v Darkovicích, kde proběhlo vyhlášení nejlepších účastníků akce. Všichni účastníci obdrželi občerstvení v podobě ovoce, sušenek a pití. Retro Cyklo vyjížďky se zúčastnilo třicet cyklistů z řad dospělých i dětí. Všem účastníkům děkujeme za předvedení krásných bicyklů i netradičních kostýmů. Fotografie z akce opět naleznete na stránkách Model klubu Hať.

Součástí Model kempu byla také modelářská soutěž v přesnosti přistání. Soutěže se zúčastnilo 11 pilotů. S větrným počasím se nejlépe vypořádal Petr Škovránek, na druhém místě skončil Antonín Koska a třetí příčku obsadil Jiří Plaček. 

Zahájení modelářského kroužku
Od září je opět zahájen provoz modelářského kroužku v dílnách Základní školy v Hati. Modelářský kroužek pod vedením Günthera Gajdy probíhá každý pátek od 15:30 do 17:00 hodin. První kroužek začíná v pátek 20. 9. Tímto bychom rádi pozvali všechny děti, které baví manuální práce, letectví a modelářství na návštěvu modelářského kroužku. Stejně jako v loňském roce se děti rovněž seznámí se základy elektrotechniky a 3D tisku.

Provoz modelářského kroužku by nebyl možný bez zapůjčení prostorů dílen Základní školy v Hati. Tímto děkujeme ředitelce ŽS v Hati paní Ritě Sobkové za možnost využívání školních dílen. Zároveň děkujeme obci Hať za finanční podporu a společnosti Tauron ArcelorMittal Energy Holding, od které jsme pro letošní modelářský kroužek získali grant na nákup materiálu a potřebného vybavení.