pátek 5. srpna 2011

MKH získal grant od ArcelorMittalu

Model klub Hať získal minigrant od společnosti ArcelorMittal. Jednalo se o čtvrté kolo minigrantů, ve které ArcelorMittal rozdal 400 000,- Kč pro potřeby veřejně prospěšných projektů v Moravskoslezském kraji. K minigrantům se přidal také ArcelorMittal Tubular Products Ostrava, který přispěl výši 50 000,- Kč.

Přihlášení do čtvrtého kola minigrantů probíhalo prostřednictvím zaměstnanců ArcelorMittal, kteří se aktivně zapojují v projektech prospěšných životnímu prostředí nebo ve volnočasových aktivitách dětí. Naším členem a zároveň zaměstnancem ArcelorMittalu, který se o grant zasloužil, byl pan Radek Babulák.

Projekt Model klubu Hať byl vypracován na materiální zabezpečení a realizaci modelářského kroužku v dílnách Základní školy v Hati.

Do grantového řízení se přihlásilo přes 127 projektů v celkové výši 2 235 000,- Kč. Ustanovená komise jednotlivé projekty posuzovala z několika hledisek:

- výhody implementace projektu v dané oblasti
- proveditelnost a dosažitelnost stanovených cílů
- efektivita využití žádaného příspěvku
- důvěryhodnost doporučené neziskové organizace

Projekt Model klubu Hať měl úspěch a byl vybrán mezi 39 nejlepších grantových žádostí. Model klub Hať tak získal od společnosti ArcelorMittal 5 000,- Kč na provoz modelářského kroužku a výchovu dětí. Tímto děkujeme firmě ArcelorMittal za poskytnutí finančního grantu.