sobota 19. února 2011

Výroční schůze 2011 přinesla mnoho důležitých informací

Úderem páté hodiny odpolední zahájil velitel (klubový předseda, pozn. red.) Günther Gajda výroční členskou schůzi Model klubu Hať. Schůze se tradičně konala v konferenčních prostorách místní hasičské zbrojnice.
Celý program byl rozdělen do čtyř hlavních částí. V první části velitel shrnul a vyhodnotil stavební a pracovní úspěchy loňského roku. Těmito úspěchy byly převážně: kompletní rekonstrukce letištní boudy, vybudování a zpevnění části klubové příjezdové cesty k letišti, dále pak generální oprava traktoru, vlastní výroba náhradních nožů do letištní sekačky a mnoho dalších pracovních aktivit. Dále pan Gajda vytýčil několik důležitých cílů pro letošní rok. Nebližším cílem je výměna starých nožů letištní sekačky, za již zmíněné nově vyrobené. Hlavním strategickým cílem pro rok 2011 je soustředění všech možných sil na větší a efektivnější leteckou aktivitu, která nám v minulem roce výrazně poklesla. „Toto se již nesmí opakovat! Je zapotřebí zmobilizovat veškerou dostupnou leteckou techniku a více aktivně lítat.“ prohlásil velitel.

Následujícím bodem jednání, bylo ustanovení data konání modelářské akce Model Camp 2011. Členové Model klubu Hať se jednohlasně shodli, že se Model Camp 2011 bude konat ve dnech 29. - 31. 7. 2011.
Druhou programovou část vyplnil Jiří Aujezdský, který členy MKH seznámil s finančním hospodařením klubu za rok 2010. Na názorné prezentaci byli členové seznámení s finanční bilancí, s příjmovými a nákladovými položkami tvořící vyrovnaný rozpočet MKH, a také s prognózou finančních příjmů na letošní rok. Po seznámení s hospodářskou situací klubu, byly odhlasovány členské poplatky (zahrnující pojištění a členství ve Svazu modelářů České republiky, celoročně udržované letiště se zázemím a mnoho dalšího) na rok 2011. Členské poplatky zůstávají nezměněny od minulého roku a to v následující výši. Mládež, důchodci, ženy na mateřské 300,- Kč na rok, výdělečně činní 1 500,- Kč na rok, děti mají poplatek hrazen ze zápisného v kroužku. Proto prosíme všechny členy, aby členské poplatky uhradili na náš účet 193052236/300, a to nejlíp do konce měsíce dubna. Jako variabilní symbol uveďte své osobní identifikační číslo, které máte uvedeno na členské kartě. S případnými dotazy se můžete obrátit na mail model.klub.hat@seznam.cz.
Třetím bodem výroční schůze byl odborný seminář na téma Reprezentace klubu, s nímž vystoupil Jiří Plaček. V prezentaci byly shrnuty soutěžní úspěchy za loňský rok. Poděkování naším pilotům reprezentujícím v akrobatické soutěži modelů v kategorii RCA, a to vedoucímu a hlavnímu trenérovi naší reprezentace již zmíněnému Jiřímu Plačkovi, dále Güntherovi Gajdovi, Petrovi Škovránkovi, Martinovi a Šárce Mikolajkovým, za hrdé výkony loňské sezony. Dále se projednávalo pořádání letošního Mistrovství ČR v kategorii RCA. Mistrovství se bude konat 3. -4. září 2011 na haťském letišti. Z důvodu obsáhlosti tohoto tématu Vás budeme aktuálně informovat v samostatných článcích.
Posledním, čtvrtým přednášejícím byl Vojtěch Cima, který členy podrobně seznámil internetovou interakcí klubu směrem k veřejnosti. Na názorných grafech nás seznámil s vytížeností a sledovaností webové stránky MKH a jejího profilu na sociální sítí. Pro zmínku určitě stojí zmínit, že klubový web za poslední rok navštívilo přes dva a půl tisíc návštěvníků a profil na facebooku zaznamenal přes sedmnáct tisíc navštívení. Díky podrobnému schématu zobrazení jednotlivých článků a slovních výrazů, se kterými nás veřejnost nejvíce spojuje, přišel Vojta Cima s novou strategií řízení webových výstupů, které v blízké budoucnosti budeme zavádět.Závěrem bych chtěl zmínit, že jsme do našich řad nově přivítali pět členů. Členská základna se nám tak rozšířila na 55 členů. O dalším dění v Model klubu Hať Vás budeme pravidelně informovat.

Prezentace ke stažení zde:
Reprezentace klubu v roce 2011 (Jiři Plaček)
Hospodaření klubu v roce 2010 (Jiří Aujezdský)
MKH na Internetu (Vojtěch Cima)

J. A.