středa 16. března 2011

Modelářská hala v Ostravě


Není tomu tak dávno, co jsem si při pravidelných cestách do Ostravy všiml, že na okraji našeho krajského města vyrostla nová budova, na níž mě zaujaly piktogramy rádiem řízených letadýlek, autíček či lodí. Zvědavost mi nedala, tak bych Vám rád přinesl pár základních informací o tomto projektu.

Modelářská hala nese příznačný název ModelPort a je provozována JGRD SERVICES s.r.o. Najdete ji v Ostravě – Přívoze v těsné blízkosti čerpací stanice Slovnaft. Objekt ještě nebyl oficiálně dokončen a slavnostně otevřen. Podle zdrojů provozovatele by mělo k otevření dojít v nejbližší možné době. Avizovaným účelem, jak jsem už v úvodu nastínil, bude provozování rádiem řízených modelů letadel, aut, motocyklů a údajně lodí či ponorek. Součástí bude i samotná prodejna RC modelů. Jako další využití provozovatelé nabízejí dopravní hřiště, možnost halových her jako například badminton či v budoucnu výstavbu horolezecké stěny.

V ModelPort hale by se pravidelně měly konat tematicky zaměřené soutěže rádiem řízených modelů. Počítá se také s kláním házedel a papírových vlaštovek. Všichni přihlášení soutěžící budou moct vyhrát hodnotné ceny. Předběžná cenová nabídka služeb zatím nebyla zveřejněna, jde však s určitostí předpokládat, že zalítání v hale nebude nejlevnější záležitostí.

Pro více informací a osobní posouzení www.modelport.cz.

J. A.